Προτάσεις, Ιδέες και Λύσεις για να περάσετε όμορφα τις βραδινές ώρες της ημέρας σας!


Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ποια ταινία να δω απόψε; (Remember me, American History X)

Είτε σας αρέσει η αίθουσα του σινεμά είτε η τηλεόραση στο σπίτι σας (το δεύτερο για εμένα), σίγουρα δεν θα πρέπει να χάσετε καμία από τις παρακάτω ταινίες! Να λοιπόν ένας ωραίος τρόπος να περάσετε ευχάριστα το βράδυ σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο διπλανό dvd-club!

Remember me (Να με θυμάσαι)



O Tyler είναι ένας 21χρονος φοιτητής που τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να βρει τον εαυτό του μετά την αυτοκτονία του μεγαλύτερου του αδερφού. Είναι λίγο επαναστάτης χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Οι σχέσεις του με την οικογένειά του είναι το ίδιο πολύπλοκες, με τον Tyler να βρίσκεται σε συνεχή σύγκρουση με τον πολυεκατομμυριούχο επιχειρηματία πατέρα του, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την αυτοκτονία του αδερφού του, λόγω της αδιαφορίας του η οποία συνεχίστηκε προς τον ίδιο αλλά και προς τη μικρότερη αδερφή του, στην οποία έχει απεριόριστη αδυναμία.

Μια συγκυρία, ένα στοίχημα,φέρνουν...
κοντά τον Tyler με την Ally, μια συμφοιτήτρια που ζει με τον υπερπροστατευτικό πατέρα της μετά την προ 10ετίας δολοφονία της μητέρας της μπροστά στα μάτια της μικρής.

Η παθιασμένη σχέση των δύο νέων, ο έρωτας, η αγάπη, οι οικογενειακές σχέσεις αλλά και η παντοδύναμη μοίρα είναι τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται ο σεναριογράφος Will Fetters και τα καταφέρνει σχεδόν άριστα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ !

Για τους δύσπιστους, μπορεί με την πρώτη ματιά να ακούγεται σαν ένα αισθηματικό αμερικάνικο δράμα με μηδενικές προσδοκίες. Όμως, η ροή που λίγο πριν αρχίσει να κουράζει, σε τραβάει ξανά για να κολλήσεις τα μάτια σου στην οθόνη, οι πανέξυπνοι διάλογοι, που έξυπνα αποφεύγει το μελόδραμα, δημιουργώντας ρεαλιστικούς χαρακτήρες, φέρνουν ένα από τα καλύτερα σενάρια των τελευταίων ετών μπροστά μας.


American History X (Μαθήματα Αμερικάνικης ιστορίας)


O Derek Vinyard είναι ένας νεοναζί ο οποίος μετά την δολοφονία ενός έγχρωμου ακριβώς έξω από το σπίτι του, καταλήγει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.  Όσο εκείνος είναι μέσα, η παρέα του έξω συνεχίζει να συσπειρώνεται και να μαζεύει ολοένα και περισσότερους νεαρούς που ονειρεύονται μια 'καθαρή' από μετανάστες πατρίδα.  Ανάλογη πορεία μοιάζει να ακολουθεί και ο μικρός αδελφός του Derek, ο Danny  ο οποίος δείχνει να είναι έξυπνος αλλά μπορεί εύκολα να παρασυρθεί λόγω της ηλικίας του.  Για τον Danny ο μεγάλος του αδελφός είναι κάτι σαν Θεός.
Τον σέβεται, τον αγαπά, τον υπακούει.  Όταν έρθει η στιγμή να βγει ο Derek από την φυλακή, ο Danny θα δει έναν συνειδητοποιημένο άνδρα, που μοιάζει να μην έχει καμία σχέση με τον αδελφό του.  Ο Derek θα του εξηγήσει πως όσο βρισκόταν στη φυλακή, ήρθε αντιμέτωπος με την πικρή αλήθεια αυτού του κόσμου και πως αυτός ήταν πλέον ο έγχρωμος εκεί μέσα. Ο πρώην αρχηγός της συμμορίας θα προσπαθήσει να αποτρέψει τον αδελφό του από το να ακολουθήσει την δική του πορεία, όμως θα προλάβει ή είναι ήδη πολύ αργά;

Περισσότερες πληροφορίες εδώ !

Δεν ξέρω τι απ'όλα με κέρδισε πιο πολύ σε αυτή τη ταινία.  Η ερμηνεία του Derek, η σκηνοθεσία, η πλοκή, ο τρόπος με τον οποίο προβάλλεται η ανωτερότητα του πρωταγωνιστή, οι συγκρούσεις με την οικογένεια, η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ο ρατσισμός; Μπορεί και όλα αυτά μαζί!

Είναι μια ταινία που μπορεί να θεωρηθεί και σαν μάθημα ζωής, δείτε την !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου